Κοτόπουλο σαγανάκι με μανιτάρια, κολοκυθάκια, σε σάλτσα ντομάτας, με ελιές και τυρί φέτα. Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο, πλούσιο οικογενειακό πιάτο με υπέροχες μεσογειακές γεύσεις.
Υλικά συνταγής
5 κ.σ. ελαιόλαδο
8 μπουτάκια (το επάνω μέρος) κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο 750 γρ. περίπου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
150 γρ. μικρά φρέσκα μανιτάρια κομμένα στη μέση
2 κολοκυθάκια κομμένες σε φέτες διαγωνίως
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
250 ml ζωμός κοτόπουλου
80 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς τα κουκούτσια
60 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
λίγο αλάτι, πιπέρι
φύλλα ρίγανης φρέσκιας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τα μπουτάκια κοτόπουλου στα 4 και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Το βγάζετε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιάτο.
Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1 λ ανακατεύοντας. Προσθέτετε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3 λ ακόμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτετε το ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας και μόλις πάρουν βράση ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 15 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά μέσα το κοτόπουλο.
Ρίχνετε τις ελιές, τη φέτα, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σερβίρετε ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο με φρέσκο, ζεστό ψωμί.
Υλικά συνταγής
5 κ.σ. ελαιόλαδο
8 μπουτάκια (το επάνω μέρος) κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο 750 γρ. περίπου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
150 γρ. μικρά φρέσκα μανιτάρια κομμένα στη μέση
2 κολοκυθάκια κομμένες σε φέτες διαγωνίως
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
250 ml ζωμός κοτόπουλου
80 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς τα κουκούτσια
60 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
λίγο αλάτι, πιπέρι
φύλλα ρίγανης φρέσκιας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τα μπουτάκια κοτόπουλου στα 4 και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Το βγάζετε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιάτο.
Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1 λ ανακατεύοντας. Προσθέτετε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3 λ ακόμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτετε το ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας και μόλις πάρουν βράση ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 15 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά μέσα το κοτόπουλο.
Ρίχνετε τις ελιές, τη φέτα, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σερβίρετε ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο με φρέσκο, ζεστό ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου