Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

κασιόπιτα

Υλικά:

  Για την κασιόπιτα

6 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού παξιμάδια χαρουπάλευρου τριμμένα (μπορείτε να βάλετε φρυγανιά)
200γρ. φιστίκια κάσιους ψιλοκομμένα (μπορείτε να βάλετε καρύδια)
1 κ.γλ. κανέλα
2 βανίλιες
20γρ. μπέικιν

Για το σιρόπι

2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

 Για την κρέμα

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
900ml γάλα

 Για το γλάσο σοκολάτας

200γρ κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος
4 κ.γλ.  μέλι
.

  Τί κάνουμε:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια χαρουπάλευρου, την κανέλα, τις βανίλιες, to μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.



Τέλος ρίχνουμε τα κάσιους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (30χ20 εκ. περίπου) και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγει στεγνό)
Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το
διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει




Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα φήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου