Υλικά
4 αυγά
250 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό με 10% λιπαρά
50 γρ. μέλι
10 γρ. κορν φλάουρ (1 γεμάτη κ.σ.)
γλυκό του κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. επάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από αυτό ώστε να δημιουργηθεί μια βάση.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (δεν θα πάρει ιδιαίτερο χρώμα). Για να ξεφορμάρουμε περνάμε προσεχτικά τη λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στην πίτα και το τσέρκι. Αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Πηγή
4 αυγά
250 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό με 10% λιπαρά
50 γρ. μέλι
10 γρ. κορν φλάουρ (1 γεμάτη κ.σ.)
γλυκό του κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. επάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από αυτό ώστε να δημιουργηθεί μια βάση.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (δεν θα πάρει ιδιαίτερο χρώμα). Για να ξεφορμάρουμε περνάμε προσεχτικά τη λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στην πίτα και το τσέρκι. Αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου