1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
Για τη μαρινάδα
4 κ. σ. μουστάρδα
100 ml σάλτσα σόγιας
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κ.γ. θυμάρι ξερό
2 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα από την μαρινάδα.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να μαριναριστούν.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τις φτερούγες.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν ανάλογα με την ένταση του φούρνου.
Εναλλακτικά αν διαθέτουμε ψησταριά τα ψήνουμε στα κάρβουνα για πιο δυνατή γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου