*
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα):
2 φιλέτα σολωμού
2 πορτοκάλια βιολογικά, ακέρωτα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας μουστάρδα (απαλή)
100 ml. ελαιόλαδο
αλάτι / φρέσκο πιπέρι
2 φιλέτα σολωμού
2 πορτοκάλια βιολογικά, ακέρωτα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας μουστάρδα (απαλή)
100 ml. ελαιόλαδο
αλάτι / φρέσκο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στύβουμε το ενα απ' τα δύο πορτοκάλια, αφού πάρουμε το ξύσμα του, και το άλλο το καθαρίζουμε και αφαιρούμε όσο γίνεται καλύτερα τις μεμβράνες και το κόβουμε μικρά φετάκια. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύσμα και χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε τον σολωμό να μαριναριστεί για 20'. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε τον σολωμό με την μαρινάδα σε ενα ταψί και ρίχνουμε απο πάνω το φρέσκο κρεμμύδι και τον δυόσμο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Στύβουμε το ενα απ' τα δύο πορτοκάλια, αφού πάρουμε το ξύσμα του, και το άλλο το καθαρίζουμε και αφαιρούμε όσο γίνεται καλύτερα τις μεμβράνες και το κόβουμε μικρά φετάκια. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύσμα και χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε τον σολωμό να μαριναριστεί για 20'. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε τον σολωμό με την μαρινάδα σε ενα ταψί και ρίχνουμε απο πάνω το φρέσκο κρεμμύδι και τον δυόσμο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τον σολωμό με τα φετάκια πορτοκάλι.
Καλή ορέξη!
Καλή ορέξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου