Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτα

Υλικά:

150 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
2/3 κούπας φρέσκο καφέ εσπρέσο
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας ζάχαρη καρύδας
1/2 κούπα σκόνη κακάο
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κούπας λάδι καρύδας
1/2 ώριμο αβοκάντο
3/4 κούπα γάλα καρύδας
1 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την σάλτσα σοκολάτας:
1/4 κούπα γάλα καρύδας
80 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομματάκια την σοκολάτα και την προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον καφέ. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη καστανή ζάχαρη, την ζάχαρη καρύδας, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και την σόδα.



Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε σε κομμάτια το αβοκάντο, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το λάδι και το γάλα καρύδας και λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μούλτι.DSC_0296 Ενώνουμε τα στερεά με τα υγρά υλικά και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-καφέ. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά – το μείγμα θα είναι σχετικά αραιό- και μοιράζουμε το μείγμα
σε όποια φόρμα θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, τη μακρόστενη φόρμα για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα ξεφορμάρουμε.

Για την σάλτσα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.

Περιχύνουμε το κέικ μας με την ζεστή σάλτσα και απολαμβάνουμε αμέσως.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου