Μανιταροκεφτέδες
Συστατικά
- 500 γρ. μανιτάρια
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο&1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αλάτι, πιπέρι
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λάδι για τηγάνισμα
Τρόπος μαγειρέματος
- 1) Πλύνε και ψιλόκοψε τα μανιτάρια.
- 2) Εάν χρησιμοποιήσεις κονσέρβας καλό είναι να τα έχεις στραγγίσει καλά από το βράδυ.
- 3) Σε μπολ ανέμιξε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το αλεύρι, αλατοπίπερο και το μαϊντανό. Θα σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Εάν είναι αραιός πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμα.
- 4) Ζέστανε το λάδι και ρίξε σε αυτό κουταλιά κουταλιά το μείγμα.
- 5) Γύρισε τους κεφτέδες να ψηθούν και από την άλλη.
- 6) Βγάλτε τους σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να στραγγίσου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου