Τι χρειαζόμαστε:
- 200 ml γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 1/3κ.σ. κορν φλάουρ (~20γρ)
- ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
- 50 γρ τυρί μασκαρπόνε
- 50 ml αμαρέτο (λικέρ πικραμύγδαλο)
- 8 μπισκότα (cookies ή σαβαγιάρ)
- 1 μπανάνα
- 4-5 φράουλες
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- προαιρετικά σιρόπι σοκολάτας
Πώς το κάνουμε:
- Ενώνουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
- Παίρνουμε 12 μπολάκια και στρώνουμε τα μπισκότα για βάση.
- Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα και τη μοιράζουμε στα μπολάκια.
- Χτυπάμε και τη σαντιγύ και στολίζουμε με ροζέτες επάνω στην κρέμα.
- Τοποθετούμε από 1 κερασάκι στη μέση και πασπαλίζουμε με τρούφα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όποτε πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ, παίρνω από τις έτοιμες κρέμες για «ώρα ανάγκης». Προχτές είδα ότι υπάρχει και τριμμένο μπισκότο και πήρα και από αυτό. Πάντα εχω γλυκο του κουταλιού κεράσι και τρούφα, όπως και σταγόνες σοκολάτας. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε πιάσει η λιγούρα ή πότε θα έχεις μια απρόσμενη επίσκεψη.
Τα μπολάκια που χρησιμοποίησα τα πήρα από το jumbo για να φτιάξω ζελέ και έτσι μου ήρθαν κουτί. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε, ποτήρια παγωτού, κρασιού, ουίσκι… ό,τι σας βολεύει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου