Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Φτερούγες σε μαρινάδα

fterouges
Που μπορεί να είναι και μπουτάκια κοτόπουλου, αν τα προτιμάτε. Ένα εύκολο μαρινάρισμα, που μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη και να τις αφήσεις σε τάπερ στο ψυγείο όλη νύχτα, τους δίνει ένα εξωτικό άρωμα Άπω Ανατολής. Ταιριάζουν σε ένα φιλικό κάλεσμα, δεν κοστίζουν, σερβίρονται ωραιότατα και σε έναν μπουφέ
.Υλικά
800 γρ. φτερούγες
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 γρ. σόγια σος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι ή πάπρικα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα τάπερ που να αγκαλιάζει ομοιόμορφα τις φτερούγες, τις προσθέτουμε, τις ανακατεύουμε καλά με τη μαρινάδα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Βάζουμε τις φτερούγες σε ταψάκι και τις ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά, σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς.
Όσο ψήνονται, τις αλείφουμε συχνά με τη μαρινάδα από όλες τις πλευρές, για να ροδίσουν ωραία και να ξεροψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου