Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Τυροψωμακια(τηγανοψωμα)

.Υλικά
> Για το Ζυμάρι
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1½ φλυτζάνια νερό χλιαρό περίπου
> Για την Γέμιση
500 gr. τυρί φέτα σκληρή
> Για την Γέμιση
Ελαιόλαδο ή Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες...............
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε το ξύδι, την μαγιά, το λάδι,το αλάτι και το νερό.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Θρυμματίζουμε την φέτα με πηρούνι.
Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
Απλώνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο.
Ρίχνουμε όση φέτα επιθυμούμε σε όλη την επιφάνεια.
Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, διπλώνουμε στην μέση και ανοίγουμε πάλι το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα με το χέρι μας, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, αν χρειαστεί.
Τηγανίζουμε σε αρκετά ζεστό ελαιόλαδο τα τηγανόψωμα μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου