- βασικά βήματα για μαλακά, ζουμερά και γευστικά αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα.
- 1ο Βήμα τα παϊδάκια: Τα παϊδάκια πρέπει να είναι από μικρό αρνί και να είναι κομμένα λεπτά 1,5 εκ. περίπου. Δεν τα πλένουμε, δεν τα αλατίζουμε και προπαντός δεν τα μαρινάρουμε.
- Τα καλύτερα παϊδάκια στα κάρβουνα γίνονται όταν έχεις ετοιμάσει μια πολύ δυνατή θράκα. Η δυνατή φωτιά είναι το μυστικό στο ψήσιμο του κρέατος.
- Το ζητούμενο είναι να σχηματίσουν κρούστα, για να κρατήσουν το ζουμί τους.
- Τα αρνίσια παϊδάκια χρειάζονται το πολύ 10 λεπτά ψήσιμο.
- Τα γυρνάς 2-3 φορές (με λαβίδα, όχι με πιρούνι), προσέχοντας να μην αρπάξουν.
- Τα κατσικίσια παϊδάκια έχουν λιγότερο λίπος και παρ’ όλα αυτά, κάποιοι τα βρίσκουν πιο νόστιμα από τα αρνίσια παϊδάκια. Ψήνονται με τον ίδιο τρόπο.
- Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για ψήσιμο στα κάρβουνα δεύτερη λύση είναι η σχάρα του γκριλ και η..... Έσχατη λύση το μαντεμένιο τηγάνι με τις αυλακιές, αρκεί και τα δύο να έχουν κάψει πάρα πολύ δυνατά.
- Αλατοπίπερωνουμε και πασπαλίζουμε με αρωματική άγρια ρίγανη όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά.
- Συνοδέψτε με πατατουλες τηγανιτές.
Απίθανο πιάτο μοσχαράκι με πατάτες γιαχνί, μαγειρεμένα στην κατσαρόλα! Πολύ εύκολη συνταγή και ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι!
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ πελτε ντομάτα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 λίτρο ζωμό κρέατος ή νερό
1 κουταλάκι θυμάρι
5 κροκους μπαχαρι
1φυλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
3 μέτριες πατάτες
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε κομματάκια. Έπειτα, βάζουμε μία κατσαρόλα στην κουζίνα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 2 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, το μπαχαρι και σωταρουμε για 3 λεπτά περίπου. Ξανάβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, τον πελτε, και ανακατεύουμε λίγο να πάρει το κρέας τον πελτε.Σβήνουμε με το κρασι,και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα ,και ανακατεύουμε καλά.ριχνουμε στο φαγητό το φύλλο δάφνης και το θυμάρι,. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό ή νερό και βράζουμε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Συνεχίζουμε με τις πατάτες, τις οποίες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στο ίδιο μέγεθος με το κρέας. Τις ρίχνουμε στο κρέας και βράζουμε μαζί για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε τους κόκκους μπαχαρι το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε.