Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Κρέπες με τυρί Και μπεσαμέλ

Τυρί:  Κεφαλογραβιέρα (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί αρκετά σκληρό ώστε να μπορείτε να το τρίψετε και αρκετά πικάντικο ώστε να δώσει γεύση στο πιάτο)

Μερίδες: περίπου 10 κρέπες
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια


Θα χρειαστείτε:

Υλικά ζύμης για κρέπες:

• 300 ml γάλα
• 170 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αυγά
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 50ml ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

• 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
• 200 g κίτρινο τυρί τριμμένο

Για τη μπεσαμέλ

• 1 κ. σούπας βούτυρο
• 2 κ. σούπας αλεύρι
• 300 ml γάλα
• 1 αυγό
• 50 g κίτρινο τυρί τριμμένο
• έξτρα κίτρινο τυρί τριμμένο για να ρίξουμε από πάνω
• 100 g κρέμα γάλακτος για να ρίξουμε από πάνω

Εκτέλεση 

Για τις κρέπες

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τις κρέπες και τις ψήνουμε μία-μία σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο (περίπου μια κουταλιά της κουτάλας για τη σούπα ανά κρέπα)
2. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ.

Για τη μπεσαμέλ

3. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με το αλεύρι και το ανακατεύουμε για να τσιγαριστεί.
4. Όταν πάρει χρώμα και σφίξει πολύ, προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς, το γάλα.
5. Όταν ρίξουμε όλο το γάλα και το μείγμα πάρει μια παχύρευστη υφή, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε.
6. Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ σε ένα μπολ για να ρίξουμε τη θερμοκρασία και μετά από λίγο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια.
7. Ανακατεύουμε και έπειτα γεμίζουμε μία-μία τις κρέπες τοποθετώντας λίγο από το μείγμα στην άκρη της κρέπας, τυλίγουμε τα πλαϊνά και μετά ρολάρουμε για να πάρει ένα κυλινδρικό σχήμα.
8. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί για να κάνει τραγανή κρούστα.
9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 20-25 λεπτά!

#Συνταγολογειο

 

Πηγή: e-fresh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου