Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ανάποδη μηλόπιτα




Υλικά
Για τη γέμιση 
5-6 κόκκινα μήλα
225 γρ.βουτυρο 
1 ποτήρι ζάχαρη (180 γρ.ζαχαρη)
1 βανίλια 
Λίγο κανέλα 
Για τη ζύμη :
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη (όχι τελειως γεμάτο )
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο (170 γρ.)
1 βανιλια 
1 φάκελακι μπέικεν πάουντερ 
1 πορτοκάλι το χυμό του και το ξύσμα του. 
Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω .
Εκτέλεση :
Καθαριζουμε τα μήλα και τα κοβουμε κυδωνάτες φέτες. Στρώνουμε το βούτυρο στο ταψί τη βανίλια την κανέλα και τη ζάχαρη (κρατάμε 2 κ.σ ζάχαρη και τη ρίχνουμε πάνω στα μηλα) ανακατεύουμε και στρώνουμε τα Μήλα στο ταψί σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το ταψί με το μήλο στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρει χρώμα το μήλο. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ καλά τα υλικά για τη ζύμη. Αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, μπεικιν, κ.λ.π. Αδειάζουμε το μείγμα της ζύμης στο ταψί με το μήλο και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου. Βράζουμε από το φούρνο και γυρίζουμε το γλυκό προσεκτικά σε ένα στρογγυλο δίσκο.
Ταιριάζει ζεστή ζεστη με παγωτό βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου