Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Καλαμαράκια τηγανιτά

ΥΛΙΚΆ 
1 Κιλό καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα 
Για το παναρισμα :
Μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ 
1φλυτζανι καλαμποκαλευρο κίτρινο ή σιμιγδάλι ψιλό.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα αλεύρων προσθετωντας και λίγο αλάτι. 
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, το δέρμα και εσωτερικά, πλένουμε καλά. Αφήνουμε λίγο να στραγγιξουν και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει καλά, αλατιζουμε τα καλαμαράκια αλευρωνουμε καλά, τιναζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα ρίχνουμε στο βαθύ τηγάνι στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για δύο τρία λεπτά να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου