Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΡΕΒΑΝΙ ΒΈΡΟΙΑΣ ΑΦΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ
2 ασπραδια 
6 αυγα χωριστά κρόκους και ασπράδια 
1 1/3 κούπας αλεύρι φαρίνα(230 γρ) 1 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό(230γρ) 1 1/3 κούπας ζάχαρη (340γρ)
 2 βανίλιες
 2 κ.γ μπέικιν 
4 κ.σ γάλα 
5 κ.σ χυμό πορτοκαλι
ξύσμα  ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση 
Χωρίζουμε τα ασπραδια από τους κροκους. Ξεκινάμε να χτυπάμε στο μίξερ τα ασπραδια (σύνολο 8)με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει Προσθέτουμε σταδιακά και τους κροκους. 
Συνεχίζουμε με το γάλα, το χυμό, το ξύσμα, και τέλος το αλεύρι το σιμιγδάλι, το μπεικιν,τις βανίλιες. 
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρομενο ταψί 
Ψήνουμε το γλυκό μας περίπου ανάλογα τον φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω εστία 30 με 40 λεπτά. 
Για το σιρόπι 
3,5 κούπες ζάχαρη 
3,5 κούπες νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού 
1 βανίλια 
150 γρ.βουτυρο 
1 ξύλο κανέλα 
Εκτέλεση 
βράζουμε το σιρόπι περίπου 
7 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. 
Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου