ανθη πασχαλίας γινονται εξαιρετικό λικερ με υπεροχο λιλά χρωμα.. και το εφτιξαν πρωτοι οι Γαλλοι στις ακτές της Μεσογείου..
Λικερ πασχαλίας- συνταγη
1 λιτρο κονιάκ
4 φλυτάζνια λουλούδια απο πασχαλία καλά πλυμενα και στραγγισμένα
1 κιλό ζαχαρη...
2 φλ.νερό
1 λοβό βανίλιας
10 αστεροειδής γλυκάνισους
1 κλωνάρι αρμπαρόριζας.
χυμό απο μισό λεμόνι
κλεινουμε τα ανθη και το ποτο για 2-3 μέρες σε ντουλάπι ΠΡΟΣΟΧΗ.το παρακολουθουμε συνεχεια να βγάλει το χρωμα που θελουμε (αν το αφησουμε περισσοτερες μερες θα γινει καφε.. γιαυτο θελει να τοκοιταζουμε καθε μερα και οταν μας ικανοποιει το χρωμα τοτε το βγαζουμε ).. . μετα απο αυτο το διαστημα φτιαχνουμε ενα σιροπι με το νερό και την ζάχαρη βραζοντας 5 λετπά και το ριχνουμε και αυτο στο βαζο μας.. αφήνουμε 20 μερες ακομα και δοκιμάζουμε την ζάχαρη αν θέλουμε προσθετουμε σιροπι αν ειναι πολυ γλυκό προσθετουμε και αλλο κονιακ.. το αφηνουμε για 10 μέρες ακομα.. αν ειναι καλο τοσουρωνουμε και το προσφέρουμε . καλη επιτυχια
Λικερ πασχαλίας- συνταγη
1 λιτρο κονιάκ
4 φλυτάζνια λουλούδια απο πασχαλία καλά πλυμενα και στραγγισμένα
1 κιλό ζαχαρη...
2 φλ.νερό
1 λοβό βανίλιας
10 αστεροειδής γλυκάνισους
1 κλωνάρι αρμπαρόριζας.
χυμό απο μισό λεμόνι
κλεινουμε τα ανθη και το ποτο για 2-3 μέρες σε ντουλάπι ΠΡΟΣΟΧΗ.το παρακολουθουμε συνεχεια να βγάλει το χρωμα που θελουμε (αν το αφησουμε περισσοτερες μερες θα γινει καφε.. γιαυτο θελει να τοκοιταζουμε καθε μερα και οταν μας ικανοποιει το χρωμα τοτε το βγαζουμε ).. . μετα απο αυτο το διαστημα φτιαχνουμε ενα σιροπι με το νερό και την ζάχαρη βραζοντας 5 λετπά και το ριχνουμε και αυτο στο βαζο μας.. αφήνουμε 20 μερες ακομα και δοκιμάζουμε την ζάχαρη αν θέλουμε προσθετουμε σιροπι αν ειναι πολυ γλυκό προσθετουμε και αλλο κονιακ.. το αφηνουμε για 10 μέρες ακομα.. αν ειναι καλο τοσουρωνουμε και το προσφέρουμε . καλη επιτυχια