Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015




Μπιφτέκια κοτόπουλου

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά περίπου από 2 στήθη κοτόπουλου (ζητάτε απ' το χασάπη να σας τα κόψει)
  • 1-2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μεγάλλο ξερό κρεμμύδι ή δύο μικρά
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζανιού τριμένη φρυγανιά
  • 1 καλή χούφτα φρέσκος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε στο μπλέντερ ή το μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε όλα μαζί. Ανακατεύετε το μείγμα κρεμμυδιού-μυρωδικών με τον κιμά κοτόπουλου, προσθέτετε τη φρυγανιά, τα αυγά και αλατοπίπερο και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά.
  2. Πλάθετε το μείγμα σε μπεφτέκια ή κεφτεδάκια (ανάλογα το μέγεθος θα βγάλετε 12-14 έως 18-20). Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 22'-24' στους 180°-200° C, μέχρι να ρο δίσουν. Σερβίρετε με πατατούλες βραστές και δροσερή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου