Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Μπάρμπεκιου Σως
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ( ή βούτυρο αν δε σε ενδιαφέρουν οι θερμίδες)
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκκομένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
     
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (αν έχεις σκόνη ακόμα καλύτερα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
  • 1 κονσέρβα πάστα ντομάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνια σπιτικό ζωμό κοτόπουλου (ή μοσχάρι ή λαχανικών)
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στέβιας (ή γλυκαντική ουσία της επιλογής
  • Πως την κάνεις:
  • Ζεσταίνεις το βούτυρο / λάδι καρύδας σε κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.

    2.  Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνεις να πάρουν βράση 

    3. Χαμηλώνεις την φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις να σιγοβράσει για 20 λεπτ

    Αυτό είναι! Αποθήκευσε την σε βάζο στο ψυγείο! Δοκιμαστικά αντέχει 1 βδομάδα!
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου