Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΡΕΒΑΝΙ ΒΈΡΟΙΑΣ

Υλικά 

Για το Ραβανί θα χρειαστούμε. 
6 αυγά μέτρια
1 κούπα  αλεύρι φαρίνα 
1 κούπα ζάχαρη 
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 
3 βανίλιες 
1 κ.σ .μπεικ. παουντερ  
ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

για το σιρόπι 
3 κούπες ζάχαρη 
3 κούπες νερό 
1 βανίλια 
φλούδα από πορτοκάλι .
2 ξύλα κανέλας 

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι για να κρυώνει.  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, βανίλια και την φλούδα πορτοκαλιού.  Όταν αρχίζει τον βρασμό αφήνουμε επτά λεπτά ακόμη. 
βάζουμε σε μια πασινα ή λεκάνη   τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως να αφρατεψει. Ρίχνουμε σταδιακά χτυπώντας ,το σιμιγδάλι, το αλεύρι με το μπεικ παουντερ τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε  και το ξύσμα πορτοκαλιού.  Αλείφουμε ένα  ταψί  με βούτυρο και Ρίχνουμε το μίγμα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις και στους 180 βαθμούς,  για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο. Μπηγουμε ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είμαστε έτοιμοι.  Βγάζουμε το γλυκό και σιροπιάζουμε λίγο λίγο να το πίνει. 
Το σιρόπι κρύο και το γλυκό ζεστό.
Σερβίρουμε με σαντιγί και με παγωτό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου