ΥΛΙΚΑ :
500γρ.αλευρι γ. ο. χ.
300γρ ταχίνι ολικής άλεσης 200γρ.ζαχαρη
195γρ.χυμο πορτοκαλιού και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1φακελακι μπεικιν παουντερ 1κ.γ.σοδα φαγητού.
Σουσάμι για πασπαλισμα στο τέλος.(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το κοσκινισμενο αλεύρι και το μπεικιν.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, συνεχίζουμε με το ξύσμα από τά πορτοκάλια το ταχίνι και τέλος τη σόδα πού την ανακατεύουμε με τον χυμό. (Βάζουμε το ποτήρι πάνω από το μπόλ με τά υλικά γιατί η σόδα φουσκώνει. Τα ανακατεύουμε να ενώσουν όλα τά υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Βγάζουμε το μπόλ και ζυγίζουμε κομματάκια ζύμης 20γρ.το κάθε ένα. Τους δίνουμε σχήμα και τα ρολαρουμε στο σουσάμι. Που το έχουμε βάλει σε ένα ευρύχωρο σκεύος και κουνώντας το δεξιά αριστερά καλύπτουμε το κριτσινακι μας με σουσάμι. Τα αραδιαζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Και τα ψήνουμε στους 170'Cγια 20'. Αφού πάρουν χρώμα τά βγάζουμε γιατί αν μείνουν στο ταψί συνεχίζουν να ψήνονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου