2 κ.σ μαγιονεζα
4 τεμ. Φιλέτα αντζούγιες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
2 σκελίδες σκόρδου,
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 1 μεγάλο λεμόνι)
1/2κ. γ αλάτι
1/2 κ. σ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο (όχι έξτρα παρθένο)
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Πώς να φτιάξετε σάλτσα σαλάτας Caesar:
Βάζουμε στο μπλέντερ :
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 2 σκελίδες σκόρδο τις αντζούγιες
το λεμόνι το αλάτι και το πιπέρι (Όλα εκτός από το λάδι και την παρμεζάνα )
2. Χτύπαμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα λειο και καλά αναμειγμένο. Ενώ συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μπλέντερ ρίχνουμε σιγά σιγά με ροή το λάδι Δουλεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι παχιά και κρεμώδες.
Τέλος Προσθέστε την τριμμενη παρμεζάνα και πατήστε 5 ή 6 φορές το μπλέντερ να ενσωματωθεί και αυτή και η σάλτσα είναι έτοιμη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου