Πρώτον ξεπλενουμε καλά με μπόλικο νερακι την κάπαρη να φύγουν σκόνες κ.λ.π. Σε μπουκάλι πλαστικό νερού του 1,5 λίτρου, βάζω 2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι, την κάπαρη και νερό αφήνοντας κενό 5-6 εκατοστά . Κλείνω και αφήνω για 2 εβδομάδες σε σκιερό μέρος γυριζωντας και ανακινωντας το μπουκάλι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα,έτσι λιώνει και το αλάτι και υγρενεται όλη η κάπαρη. Έπειτα φτιαχνω την άρμη
Για την άρμη:
1,5 κούπα νερό,
1/2 κούπα ξύδι
1 κουταλιά σούπας αλάτι.
Διαδικασία
Βγάζω την κάπαρη από το μπουκάλι αφού περάσουν οι δυο βδομάδες, και την ξεπλένω με άφθονο νερό. Εν τω μεταξύ η κάπαρη έχει αλλάξει χρώμα και από πράσινος καρπός έχει πάρει το χρώμα του λαδιού.
Τη μεταφέρω στα βαζάκια. , αφήνωντας ένα κενό 1-2 εκατοστά περίπου. Ανακατεύω τα υλικά της αλμης και γεμιζω τα βάζα και προσέχω να καλυφθεί όλη η κάπαρη. Ακολουθώ την ίδια διαδικασία και με τα καπαροφυλλα.
Σε 3-4 μέρες είναι έτοιμη για κατανάλωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου