Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογειο //Μπιφτέκια μοσχαρίσια σχαρας

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΖΟΥΜΕΡΑ
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλο κιμα μοσχαρισιο
-1 κρεμμυδι ξερο μεγαλο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμενη
-1/2 φρατζολα ψωμι μουσκεμενο(η ψιχα μονο)
-1 φλυτζανι ελαιόλαδο
-2 κ.σ.μαιδανο ψιλοκομενο
-2 αυγα
-1 κ.σ.μουσταρδα
-1 ώριμη ντομάτα μικρη
-αλάτι-πιπέρι
-ριγανη ξερή καλή. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε τον κιμα σε ένα μπολ.Τριβετε το κρεμμυδι,το σκόρδο, και τη ντομάτα στον τριφτη,προσθετετε το ψωμι στιμενο καλα και όλα τα υπολοιπα υλικα .Ζυμωνετε αρκετα και αφηνετε το μειγμα μια ωρα στο ψυγειο να ΄ξεκουραστει’.Πλαθετε τα μπιφτεκια λαδωνετε τη σχαρα και ψηνετε για 12’ με 15’λεπτα τα μπιφτεκια η΄πιο λιγο αν τα θελετε πιο ζουμερα.

.- α)Το πρωτο γυρισμα  που θα γίνει πολύ προσεκτικα θα το κανετε μετα από 3’-4’ λεπτα θα αφησετε να κανει το κρεας κρουστα, και να μη σπασει.β) η σχαρα που θα ακουμπησετε τα μπιφτεκια πρεπει να είναι πολύ ζεστη καθαρη και λαδωμενη.Αν είναι κρυα, τα μπιφτεκια θα κολησουν και θα σπασουν.Χρησιμοποιηστε για τα γυρίσματα μια σπάτουλα. 
Συνοδεψτε τα μπιφτεκια σας με ψημενες πιτουλες,ενα δροσερο ντιπ γιαουρτιου η΄το κλασικο και αγαπημενο τζατζικι.Το σιγουρο εινε πως θα τα λατρεψουν μικρα και μεγαλα παιδια

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου