Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογειο //Γιουβαρλακια σούπα αυγολέμονο.

Υλικά 
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο 
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ρύζι γλασέ
2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα
Λίγο ελαιόλαδο
1 καρότο σε μικρά καρέ
1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ
1 πατάτα σε μικρά καρέ
1 λεμονι το χυμό του 
1½ λίτρο νερό ζεστό
Αυγολέμονο 
2 αυγά
2 μέτρια λεμόνια το χυμό τους. 
1 κ.σ. κορν φλάουρ
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, άνηθο και μαιδανο  το αλατοπίπερο, και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα που έχουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο που έχουμε πασπαλισει με αλεύρι. 
 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό νερό, το χυμό από το λεμόνι, αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά όλα τα γιουβαρλάκια,τα οποία κυλαμε πάνω στο δίσκο με το αλεύρι να παναριστουν ελαφρώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος του βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να πέσει ο βρασμός.
Ετοιμαζουμε το αυγολέμονο 
Σε μπολ διαλύουμε το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα,  Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους, ενώνουμε με τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα.Παίρνουμε με την κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο  μείγμα λεμόνι- κορν φλάουρ. Όλο αυτό μαζί το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια για να αναμειχθεί και να πάει παντού . Τέλος προσθέτουμε λίγο άνηθο, πολύ λεπτά ψιλοκομμένο.
Αν δεν σας αρέσει το κορν φλάουρ μπορείτε να το παραλείψετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου