Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
χοιρινή μπριζόλα στα καρβουνα με γλάσο
#συνταγολογeιο //Τζατζίκι παραδοσιακό
Μύδια καπνιστά
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
Αρωματικο βούτυρο με αντζούγιες
Υλικά
Μισο κιλο βούτυρο φρέσκο
5-6 φιλέτα αντζούγιες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες λιωμενες
Λίγο μαιδανο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο κάπαρη
Μισο λεμονι το χυμό του και το ξύσμα.
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει για να μπορούμε να το δουλέψουμε ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και αναμιγνύουμε. Απλώνουμε στον πάγκο μεμβράνη και απλώνουμε το βουτυρο. Τυλίγουμε ρολο σαν καραμελα και αφηνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Φακορυζο
χωριάτικη σαλάτα (Greece salad)
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
πατατοσαλατα γερμανική
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
σαλάτα με φακές κινοα και ψητό χαλούμι
Υλικά:
1 φλιτζάνι φακές
½ φλιτζάνι Κινόα
4 φλιτζάνια λαχανικών ψιλοκομμένα σε κύβους (καρότα, φρέσκο κρεμμύδι, χρωματιστές πιπεριές)
1κουπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ κουπα ψιλοκομμένος μαϊντανός ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτη τηςεπιλογής σας
150 γρ τυρί χαλούμι ή ταλαγάνι
Ξύσμα & χυμός από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Μπαλσάμικο
Αλάτι, Πιπέρι
Σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Αρχικά προετοιμάζουμε την κινόα, της οποίας οι σπόροι έχουν στην επιφάνειά τους μια ουσία που την κάνει λίγο πικρή αν δεν πλυθεί καλά. Οπότε την βυθίζουμε σε νερό και την ξεπλένουμε δυο τρείς φορές καλά πριν τη βράσουμε.
Βράζουμε την κινόα για περίπου 15 λεπτά. Όσο κινόα βάζουμε το διπλάσιο νερό.
Βράζουμε και τις φακές, όχι παρα πολύ να μην λιώσουν.
Φτιάχνουμε μια σως με λάδι, χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και λίγο μπασλάμικο, αλάτι, πιπέρι.
Ψήνουμε το χαλούμι στο τεφάλ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το dressing. Από πάνω σερβίρουμε με ολόκληρο κομμάτι το ψημένο χαλούμι. Γαρνίρουμε με λίγο σουσάμι.
Καλή όρεξη!!!
Σύντομη διαθρεπτική αξία των υλικών:
H κινόα, έχει πολύ υψηλή διατροφική αξία και είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών (περιέχει και τα 8 βασικά αμινοξέα σε επαρκή περιεκτικότητα), βιταμινών και μετάλλων και δεν περιέχει γλουτένη. 100gr κινόας περιέχουν 374 θερμίδες, 6gr φυτικές ίνες και 13gr πρωτεΐνης.
Οι φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Αποτελούν πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων βραδείας απορρόφησης, φυτικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. 100 γρ. φακές αποδίδουν 338 θερμίδες, 28,06 γρ. πρωτεΐνες 57.09γρ. υδατάνθρακες, 0,96γρ λίπος, 38,5 γρ. φυτικές ίνες. Διαβάστε επίσης: Πρωτεΐνες, ζωϊκές ή φυτικές;
Healthy life, better life!!!