Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Μύδια καπνιστά



ΥΛΙΚΑ 
1 κιλό περίπου φρέσκα μύδια 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
2 κ.σ μαιδανο ψιλοκομμένο 
1 σφηνάκι λευκό κρασί 
1 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Ελαιόλαδο 
Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τα μύδια από το γένι τους και τα πλένουμε καλά. 
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα Μαριναρουμε με το κρασι το πιπέρι το μαιδανο το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Ανάβουμε το Γκριλ στο φουλ και απλώνουμε πάνω τα μύδια 5 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν πρέπει να ανοίξουν όλα τότε είναι έτοιμα.

 Τα ξαναβάζουμε στην μπασινα ραντίζουμε με λάδι και λεμόνι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με το μαιδανο και το ξύσμα λεμονιού. Και αν θέλουμε λίγο ντομάτα καρέ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου