Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Γαυροκεφτεδες

 Οι γαυροκεφτεδς είναι ένα υπέροχο πιάτο και γρήγορο στην εκτέλεση, 
Είναι ένα πιάτο που φέρνει μαζί του όλη τη γεύση της μεσογείου Αυτά τα κεφτεδάκια μπορείτε να τα κάνετε στο τηγάνι, στο φούρνο και, για να τα κάνετε ακόμη πιο νόστιμα, μπορείτε επίσης να τα μαγειρέψετε σε μια σάλτσα ντομάτας και σκόρδου και να τα σερβίρετε και ως ορεκτικό αλλά και ως κύριο πιάτο. 

ΥΛΙΚΑ 
Μισό κιλό γαύρο 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη καρέ χωρίς ζουμιά 
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο και μουλιασμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 λεμόνι το χυμό του και το ξυσμα του. 
2 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
Λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1/2 κουτ.γλ ξερή ρίγανη
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι 
2 με 3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
λίγο καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα ή ψιλό σιμιγδάλι. 
Λάδι για το τηγάνισμα. 

Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε και φιλεταρουμε τα ψαράκια. Πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα ψιλοκοβουμε πάνω σε ένα ξύλο. 
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά  και στο τέλος το αλεύρι (όσο πάρει για να σφίξουν ).Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.  Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα πανάρουμε με το καλαμποκάλευρο. 
Βάζουμε το λαδι σε ένα τηγάνι να καψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. 
Βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου