Υλικά
1 λιτρο γαλα
5 αυγά
50γρ βουτυρο λιωμενο
2 πρεζες αλατι
400γρ αλεύρι περίπου για ολες τις χρησεις
Εκτέλεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα με το συρμα σε μια μπασινα εκτος από το αλευρι, Προσθέτουμε και το αλευρι κοσκινισμενο σιγά σιγά μεχρι την πληρη ενσωματωση του, και προσέχουμε να μην μάς κάνει σβολους το μείγμα. Έχουμε ένα λείο και ρευστό χυλό. Αφηνουμε 30 λεπτα στο ψυγειο να ξεκουραστει. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικο τηγάνι και με μια κουταλα ριχνουμε μια κουταλια από το μείγμα μεσα στο τηγανι και ψηνουμε σε χαμηλη φωτια και απο τις δυο πλευρες. Διατηρουντε 3 μερες στο ψυγειο σκεπασμενες με μεμβρανη για να μην ξεραθουν.
Εαν θελετε να φτιαξετε γλυκιές κρεπες προσθεστε στη ζύμη 100 γρ ζαχαρη και 2 βανίλιες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου