Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Σαμαλι




Υλικά 
1 1/ 2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 
1 1/ 2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι 
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη
ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Φλούδες ενός λεμονιού
3 βανίλιες άρωμα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, για τη ζύμη. Κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, και σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.
 Λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε κομμάτια.
Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
Ψήνουμε στον αερόφουρνο στους 170 βαθμούς κελσίου περίπου για 40 λεπτά.
Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου