Υλικά
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κιλό ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού
1 κλαράκι αρμπαρόριζα
2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κυδώνια, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε το εσωτερικό σκληρό μέρος με τα σπόρια τους (δεν τα πετάμε όμως, τα κρατάμε). Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Αφού κόψουμε όλα τα κυδώνια, τα ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε και το εσωτερικό τους με τα σποράκια, αφού τα βάλουμε σε ένα τουλπάνι και το δέσουμε καλά. Ρίχνουμε 2 φλιτζ. νερό και τα σιγοβράζουμε για 10΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει και πάρει χρώμα. Προς το τέλος ρίχνουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, το κλαράκι αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσουν λίγα λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου