Ρολάκια
κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα
Υλικά
-4 φιλέτα
κοτόπουλου «ανοιγμένα» στα δύο
-12 τεμάχια
ντομάτα λιαστή
-300 γρ.
γραβιέρα πικάντικη, ώριμη
-1 βαζάκι pesto βασιλικού
-1 ποτήρι κρασί
λευκό, ξηρό
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Aπλώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στον πάγκο εργασίας και τα
αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Bάζουμε στο κέντρο του κάθε φιλέτου από
τρεις λιαστές ντομάτες, ενώ μοιράζουμε και τη γραβιέρα κομμένη σε χοντρά
μπαστουνάκια. Στη συνέχεια, τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολάκια και στερεώνουμε τις
άκρες τους με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν. Pοδίζουμε τα
ρολάκια σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και όταν πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με το
κρασί. Aφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε
το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα ρολάκια να ψηθούν για 15
περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά, σκεπασμένα με
μεμβράνη. Προσθέτουμε στο τηγάνι το pesto, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να δέσει η σάλτσα. Aφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρουμε τα ρολά με τη σάλτσα βασιλικού και
τα συνοδεύουμε με λευκό ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου