Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Καλιτσούνια

Καλιτσούνια

Τα γνωρίζουμε ως Καλιτσούνια. Άλλοι τα λένε Λυχναράκια από το σχήμα που τους δίνουμε και η παράδοση τα θέλει με γλυκιά μυζήθρα.
 
Υπέροχη γεύση ωστόσο, δίνει και το ανθότυρο που χρησιμοποιούμε στη συγκεκριμένη συνταγή.  
 
 
Για τη ζύμη:
200 γρ. ζάχαρη
35 γρ. λάδι
25 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 αβγά
65 γρ. φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Για τη γέμιση:
750 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
200 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
Κανέλα για πασπάλισμα
 
 
Εκτέλεση
 
Ανακατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, τη μαργαρίνη, τα αβγά και το γάλα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά, ώσπου να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
 
Στο μεταξύ, σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη.
 
Παίρνουμε απ’ τη ζύμη, μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού και ανοίγουμε με την παλάμη μας μικρούς δίσκους. Βάζουμε 1 κ.σ. απ’ τη γέμιση και κλείνουμε σε ταρτάκι.
 
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180ο C, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λυχναράκια μας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου