ΥΛΙΚΑ:
1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά
1 ποτηράκι λευκο κρασί
1 κουταλάκι του ρίγανη
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό τους
Αλάτι-πιπέρι μαυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια,και πλενουμε τη συκωταρια.Βαζουμε σε μια κατσαρόλα ή ένα φαρδυ τηγανι τη συκωταρια με ένα ποτηρι νερο αφηνουμε να βρασει και ξαφριζουμε.Ξεπλενουμε και ξαναβαζουμε στο τηγανι,με μισο ποτηρι νερο.Αφηνετε να βρασει και να τραβηξει όλα τα υγρα τελειως.Προσθετετε τοτε στο τηγανι το λαδι και σοταρετε τη συκωταρια μεχρι να παρει χρωμα.Αλατοπιπερωνετε και σβηνετε με το κρασι.Αφηνετε να εξατμιστει το κρασι,και να πηξει η σαλτσα.Λιγο πριν αποσυρετε ‘σβηνετε’με το λεμονι,προσθετετε τη ριγανη και σερβιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου