ΥΛΙΚΑ
- 1 συκωταριά αρνίσια (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια κλπ.)
- 1/2 κιλό εντεράκια
-3 μαρούλια
-½ ματσάκι άνηθο
-½ ματσάκι μαϊντανό
1 Κλαρακι σελινο
-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-½ ποτήρι ελαιόλαδο
-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Αυγολέμονο :
-2 αυγά
2 λεμόνια το χυμό τους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε καλα τη συκωταρια και τα εντερακια. Πλένετε τα μαρούλια και τα αρωματικά χόρτα και τα κόβετε.τα μαρούλια όπως για τη σαλάτα. Σε μια κατσαρολα βραζετε νερό να βράσει και ζεματάτε τη συκωταριά για πέντε έξι λεπτά και μετά την ψιλοκόβετε με το ψαλίδι της κουζίνας η το μαχαιρι.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδακια.Προσθέτετε τη συκωταριά, τη σωτάρετε για λιγο και ρίχνετε τα εντεράκια τα μαρούλια και τα αρωματικά χόρτα.Προσθετετε αλατοπίπερο και νερό να τα σκεπάσει και τα σιγοβραζετε περίπου 30 - 40 λεπτά. Αφού σβήσετε τη φωτιά, ετοιμάζετε το αυγολεμονο ως εξης:
Κτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το λεμόνι και κτυπώντας τα συνέχεια ρίχνετε με μια κουτάλα λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό. Το αδειάζετε στην κατσαρόλα και την κουνατε να πάει παντού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου