Το πιάτο αυτό είναι παραδοσιακό πιάτο της Ρούμελης και μαγειρευετε ανήμερα του Πάσχα. Χρησιμοποιήτε η Συκωταρια από το σφαγιο που μπαίνει στη σουβλα, και χορτα που αφθονούν στην περιοχή εκείνη την εποχή όπως λαπαθα, σέσκουλα, ζοχια, (ζοχιοι) κ.λ.π
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλο αγρια χορτα (λαπατα,ζοχους,κ.λ.π.)εναλακτεικα σπανακι.
600 γρ. συκωταρια,από αρνι η΄ κατσικι
Λιγα εντεράκια φρέσκα 200γρ.περιπου
4 φρεσκα κρεμμυδακια
1 μικρο ματσο ανηθο
Αλάτι-πιπέρι
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε και καθαριζετε καλα τα χορτα.Με ένα μαχαιρι η’ ψαλιδι τα ψιλοκοβετε.Πλενετε και τη συκωταρια και τη ζεματατε σε κατσαρολα σε καυτο νερο για 2-3’ λεπτα μαζι με τα εντερακια.
Αφηνετε να κρυωσουν και τα ψιλοκοβετε σε μικρα κοματακια.Σε όπως για τη μαγειρίτσα περίπου. Σε μια κατσαρολα ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε ελαφρα τα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα.Προσθετετε τα εντερακια και τη συκωταρια και ανακατευετε.Σοταρετε για 2’-3’ λεπτα και προσθετετε στην κατσαρολα τον ανηθο ψιλοκομμενο και τα χορτα η΄σπανακι ανακατευετε και αφηνετε να βρασει το φαγητο για μιση ωρα με σαραντα λεπτα περιπου.
#συνταγολογeιο
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου