Τρίτη 20 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //Τραγανά κουλουράκια βουτηρου.

 
Υλικά 
480 γραμμάρια φυτίνη
2,5 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 αβγά, 
1 μικρό πορτοκάλι το ξυσμα του 
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα 
1 κγ αμμωνία 
Ενάμιση κιλό περίπου, αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 φακελάκι μπέικιν 
 4 φυσίγγια βανίλιες. 
Εκτέλεση 
Βάζουμε σε μία μπάσινα τη φυτινη μαλακωμενη, τη ζάχαρη τα αυγά και χτυπαμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεϊκιν,και τις βανίλιες. Δυαλυουμε την αμμωνία στο γάλα και την προσθέτουμε μαζί με το ξύσμα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι κοσκινισμενο. Ζυμώνουμε κανωντας μια μαλακη ζυμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, απλά ενσωμάτωση των υλικών για να μας βγουν τραγανα τα κουλουράκια. Πλαθουμε τα κουλουράκια και τα βαζουμε στο ταψί με λαδόκολλα. (αυτή η συνταγή βγάζει περίπου τα τρία μεγάλα ταψιά της κουζίνας) Χτυπάμε δύο αυγά με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλοιφουμε από πάνω όλα τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου είκοσι λεπτά να ψηθούν και να τραγανισουν. 
Αν θέλετε να αποφύγετε την αμμωνία αντικαταστήστε με μαγειρική σόδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου