Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //Πένες με Τόνο.


Υλικά
1 πακέτο πένες
3 μικρά κουτάκια τόνο κονσέρβα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κ.σ καπαρη
1 κ.σ ελιες ροδέλα.
Λιγο ελαιόλαδο.


Σάλτσα :
1 κουτι ντοματακια ολοκληρα σε χυμό
1 φλυτζανι χυμό ντομάτα
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ ρίγανη
Μισό κ.γ μπούκοβο καυτερό.
3 κ.σ ελαιόλαδο.
Λιγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λιγο αλατι.
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλτι και χτυπαμε καλά.
Εκτέλεση.
Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμυδι το σκόρδο και το τσίλι, τις ελιες την καπαρη. Σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να γυαλισουν και να μαλακωσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τον τόνο, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας και χαμηλωνουμε τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και μεταφερουμε στο τηγανι. Ανάκατευουμε να παει η σαλτσα με τον τόνο σε όλα τα ζυμαρικά, μαγειρευουμε 1με 2 λεπτά και σερβίρουμε.

#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου