Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογειο // Κότσι Χοιρινό μαριναρισμενο με μπύρα & μυρωδικά.

Υλικά Μαριναδα :
1 μεγάλο κουτί μπύρα
Μισό ματσάκι θυμάρι φρέσκο 
1 κλαρακι δεντρολίβανο φρέσκο 
1 ώριμη ντομάτα κομμένη φετες 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες 
3 σκελιδες σκόρδο κομμένες 
2 φύλλα δαφνης 
1 κσ μουσταρδα 
1 κ.σ πιπέρι μαύρο σπόρους 
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 
Ανακατεύουμε σε μια μπασινα όλα τα υλικα της Μαριναδας. 
Περιχυνουμε με αυτή το κότσι. Αφηνουμε να μαριναριστει για 5-6 ώρες. 
Γλασο :χτύπημα στο multi
1 κ.σ μουσταρδα 
2 κ.σ μέλι 
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
1 λεμόνι το χυμό του 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Κάνουμε με μυτερο μαχαίρι σχισμές στο κρέας και καρφωνουμε κομμένα τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε παντού το κρέας και το τυλιγουμε σε μία λαδόκολλα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 βαθμους για δύο ώρες 
Έπειτα βγάζουμε τη λαδόκολλα, και αλείφουμε το κότσι με το γλασο. Ψήνουμε για μια ακόμα ώρα τώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα και να τραγανισει η πέτσα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου