ΥΛΙΚΑ
Καλαμάρια
Παναρισμα :
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα καλαμποκαλευρο
Τηγάνισμα Ηλιέλαιο.
Διαδικασία, Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια ως εξής:
Τραβάμε το κεφάλι αργά προς τα έξω βγάζοντας μαζί όλα τα εντόσθια και το σακουλάκι που περιέχει το μελάνι. Βρίσκουμε το διαφανές κόκαλο στο σώμα του καλαμαριού και το τραβάμε προς τα έξω πιάνοντάς το σταθερά με τα δύο δάχτυλα.
Έπειτα, αφαιρούμε τις μεμβράνες (δέρμα) από την εξωτερική πλευρά και τις τραβάμε. Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κεφάλι επάνω από τα μάτια και κρατάμε για το τηγάνισμα το κομμάτι με τα πλοκάμια. Κόβουμε το υπόλοιπο σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ.περίπου.
Πλένουμε τα καλαμάρια, και το αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι.
Αναμιγνύουμε τα άλευρα.
Αλευρώνουμε τα καλαμάρια καλά,
Σε ένα φαρδύ βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά. Τιναζουμε το περιττό αλεύρι από τα καλαμαράκια και τα απλώνουμε στο καυτό λάδι.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα καλαμαράκια, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Βγάζουμε μόλις ροδίσουν, σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί απορροφητικό. Πασπαλίζουμε τα τηγανιτά καλαμαράκια με αλάτι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου