Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

#ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΕΙΟ //ΧΟΙΡΙΝΉ ΤΗΓΑΝΙΆ

Υλικά συνταγής
600γρ. χοιρινη τηγανιά (λαιμός, ή σπάλα)
Μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ μουσταρδα 
3 μεγάλα πράσα κομμένα, ροδέλες 
1-2 κ.γ. μπούκοβο  καυτερό 
1 πράσινη πιπεριά κομμένη 
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη 
1 λεμόνι το χυμό & το ξυσμα του.η λεπτές φετες λεμονιού. 
αλάτι, και φρεσκοτριμμενο πιπέρι
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Κόβετε το κρέας σε μικρα κομμάτια μπουκιές και το στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί Βάζετε ένα φαρδύ τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνετε το λαδι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρέας μέχρι να "θωρακιστει ” και να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα πράσα,και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύετε συχνά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και οι πιπεριές. Προσθέτετε το μπούκοβο και ανακατεύετε άλλες 1-2 φορές.
Σβήνετε με το κρασί και αφηνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 Προσθέστε ένα ποτηρακι νερο  και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί για15΄- 20΄, μέχρι να πιει το κρέας τα υγρά του και να μαλακωσει.Λιγο πριν να εινε ετοιμο ρίχνετε στο τηγανι τη μουσταρδα , το χυμό λεμονιού, το ξυσμα και ανακατευετε. .Σερβίρετε πασπαλιζωντας με ριγανη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου