Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΎ

Υλικά
1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
500ml γάλα φρέσκο
4 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 συσκευασίες Morfat ή 500ml. κρέμα γάλατος με 35% λιπαρά
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρης
6 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη
6 κουταλιές σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα
1 βαζάκι 400 gr. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα(Merenta) 


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
μεταξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βουτάμε ελαφρά όχι να μουλιασουν τα μπισκότα ένα-ένα στο σοκολατούχο γάλα και τα στρώνουμε σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα(2 3 κ.σ ).
Χτυπάμε την Morfat  ή την κρέμα γάλακτος που επιλέξαμε με την άχνη ζάχαρης σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.και να γίνει σαντιγί. 
Απλώνουμε πάνω στα βρεγμένα μπισκότα τη μισή ζεσταμένη πραλίνα, τη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη μισή τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα σοκολάτας και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη 2η στρωση, μπισκότα - πραλίνα - σαντιγί-
 και αμύγδαλα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ να παγώσει και να σφίξει .Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου