Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

semifreddo με ρικότα και νουτελα

Ricotta και Nutella Semifreddo

ΥΛΙΚΑ 
  • 500 ρικότα ή ανθότυρο 
  • 200 κρέμα γάλακτος 
  • 120 γρ. Ζάχαρη άχνη 
  • 300 g γάλα εβαπορε 
  • 400 μπισκότα Σαβαγιάρ 
  • 300 ml γάλα
  • για το σερβίρισμα:ψιλοκομμένα φουντούκια για επικάλυψη νουτελα. 

Προετοιμασία :

Στη μακρόστενη φόρμα του κέικ καλύψτε τη βάση και τα τοιχώματα με μεμβράνη. 
Στρώστε στη βάση τα μισά μπισκότα βουτηγμενα ελαφρά στο γάλα.  Πιέστε με τα δάχτυλά μας μέχρι να συμπιεστούν και να μην υπάρχει κενό μεταξύ τους. αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο
Σέ ένα μπωλ χτυπαμε την κρέμα Προσθέτουμε τη ζάχαρη, άχνη τη ρικότα λίγο κάθε φορά, και το γάλα εβαπορε μόλις αρχίσει  η κρέμα να γίνετε σαντιγί
Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα πάνω στα μπισκότα και στρώνουμε καλά.  Βάζουμε και τα υπόλοιπα μπισκότα αφού τα βρεξαμε με λίγο γάλα πάνω στην κρέμα.Αφήνουμε το semifreddo στον καταψύκτη για μια ολόκληρη νύχτα να παγώσει. Κατά τη στιγμή του σερβιρίσματος, γυρίζουμε το σεμιφρέντο σε μία πιατέλα αφαιρούμε τη μεμβράνη και διακοσμούμε με  τη nutella και τα ψιλοκομμένα φιστίκια 
Μπορείτε να σερβίρετε το σεμιφρέντο απευθείας από την κατάψυξη χωρίς να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.
  1. Παραλλαγές συμβουλεςκαι διατήρηση. 

    ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ : για να έχετε ένα τέλειο semifreddo, αφήστε το στον καταψύκτη μέχρι την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρετε για να έχετε κάθε  κομμάτι τελοιο και στη σωστή υφή 

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ : ως παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας στην κρέμα για να έχετε τον τέλειο συνδυασμό ρικότας και σοκολάτας

    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ : το semifreddo διατηρείται στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο και με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσει άθικτη όλη την λιχουδιά του και θα παραμείνει τέλειο έως και 1 μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου