Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΎ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Γλυκο ταψιού με Ινδοκαρυδο 
Υλικά:για το μεγάλο ταψί της κουζίνας 
1 πακέτο βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου 
2 Νεροποτηρα ζάχαρη,
10 αυγά,
1 ποτήρι του νερού γάλα,
3 βανιλιες,
1 πακέτο φαρινα(500 γρ) 
2 σακουλάκια ινδοκαρυδο 
2 φακελάκια μπεικιν

Σιρόπι:
5 ποτήρια νερό,
1 κιλό ζάχαρη
2 φέτες λεμόνι 
Εκτέλεση:
χτυπάμε το βιταμ με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει ,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την φαρινα,τρία ποτηρια του νερού ινδοκαρύδο (κρατάμε την υπόλοιπη για πασπαλισμα στο τέλος) τις βανίλιες ,τα μπεικιν.Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών,το γάλα και το μείγμα της φαρινας και χτυπάμε μέχρι να γίνει Λείος χυλος. 
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε το ταψί,αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μια ώρα.
Σιροπιαζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι το γλυκό και όταν τραβήξει καλά το σιρόπι πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρύδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου