ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό (περιπου)πατάτες
1/2 λιτρο κρέμα γαλακτος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενες
Μοσχοκάρυδο λιγο
βούτυρο για επάλειψη
αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (Ροδελες 1 mm) χρησιμοποιώντας τον τρίφτη, η το«μαντολίνο».
Τις ριχνετε σε ενα μεγαλο μπολ με το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ριχνετε στο μπολ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Στρωνετε τις πατάτες σε ένα βουτυρωμένο ταψί (πυρεξ)μια στρωση και ρίχνουμε λιγη απο την κρεμα. Στρωνουμε ολες τις πατατες στο ταψι και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα .Σκεπαζουμε το ταψι(πυρεξ)με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα και μιση σε προθερμασμένο φουρνο 160 βαθμούς στον ανεμιστήρα . Βγαζετε το αλουμιμνοχαρτο και ψηνετε για άλλα 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αφηνετε να κρυωσει για λιγη ωρα πριν κοψετε και σερβιρετε.
Πηγη:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου