Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγουρι

ΥΛΙΚΑ:
4 τεμ.  καλαμάρια η θραψαλα μεγαλα
Γεμιση:
150 γρ.διαφορα τυρία τριμενα(μίγμα) 
100 γρ πλιγούρι (αβραστο) 
1κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμενη
1 φλυτζανακι ελαιόλαδο 
1 αυγό 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμενα
λιγο  μαϊντανό ψιλοκομμενο 
αλάτι και πιπέρι.
Για τη σάλτσα: 
1/2 φλυτζανι ελαιόλαδο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενες
2 λεμονια το χυμο τους 
1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη 
αλάτι  
προετοιμασια:
Καθαριζετε και πλενετε καλα τα καλαμάρια .Στεγνωνετε με λιγο αποροφητικο χαρτι.
Βαζετε σε ενα μπολ το πλιγουρι και το σκεπαζετε με βραστο νερο. Σκεπαζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνεται το πλιγουρι να φουσκωσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το πλιγούρι με λιγο λαδι, τα τριμμένα τυρια,το μαϊντανό, , το σκορδο, την κάπαρη ,τα κρεμμυδακια, και το αυγό. Αν χρειαστεί προσθετετε αλάτι και πιπέρι.
γεμιζετε τα καλαμάρια  με το μίγμα και κλεινετε με μια οδοντογλυφιδα για να μη φυγει η γεμιση.
Αλείφετε  με λάδι  τα καλαμαρια και ψήνετε στο ( σχαροτηγάνο) γκριλ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
 Για τη σάλτσα:Σε ενα τηγανι ζεστενετε το λαδι και σοταρετε ελαφρα το σκορδο . Προσθέστε το χυμό λεμονιού,τη ρίγανη και το αλάτι.
Κοβετε σε χονδρες ροδελες τα καλαμάρια αφου ψηθουν  και περιχυνετε με  τη σάλτσα.

Υ.Γ.:Ενναλακτικα μπορειτε να χρησιμοποιησετε τυρι φετα + ντοματα αντι των κιτρινων τυριων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου