Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Κολοκυθόπιτα αλμυρή


 ΨΗΜΕΝΗ ΚΟΝΤΙΝΟ 
Υλικά: 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΩΣΗ1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα ή ανθότυρο
1 χούφτα τραχανάς ή τριμμένη φρυγανιά
άνηθος
7 χωριάτικα φύλλα για πίτα
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά και τα αναμιγνύουμε με τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Προσθέτουμε τον τραχανά, λίγο πιπέρι και το τυρί, σπασμένο με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε καλά ένα μεσαίο ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Το λαδώνουμε και στρώνουμε άλλα δύο. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και την καλύπτουμε με ένα φύλλο, τσαλακωμένο και λαδωμένο. Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.


Καλύπτουμε με τα άλλα τρία φύλλα, λαδωμένα ανάμεσα. Γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν κρύβοντας, αν θέλουμε, λίγο τυρί μέσα τους.
Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια της πίτας, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 10΄περίπου.
ΠΑΝΩΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΨΗΜΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου