Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΨΗΤΟ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΥΡΙΟΥ


 DSC_5795

ΥΛΙΚΑ:
2 στήθη κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 αυγό, χτυπημένο
½ κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά η Panko
2 κουταλιές της σούπας τυρί (μοτσαρέλα, έμενταλ κτλ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Στρωνετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και λαδωνουμε ελαφρα.
Πλύνετε και στεγνώστε τα στήθη κοτόπουλου. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 μεγάλα φύλλα απο χαρτί ψησίματος (ή μεμβράνη) και  χρησιμοποιώντας ένα σφυρί ή ένα πλάστη χτυπαμε ελαφρα μέχρι να εχουν ενα ομοιόμορφο πάχος.
Τοποθετήστε το κορν φλάουρ και το αυγό σε δύο ξεχωριστα, ρηχα μπολ. Ενωνετε το τυρί παρμεζάνα και  την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τρίτο μπολ.
Παναρισμα:Πασπαλίζουμε τη μια πλευρά (μόνο τη μια πλευρά!) από τα στήθη κοτόπουλου==>> κορν φλαουρ==>>, αυγό, στη συνέχεια,  στο μιγμα τυρί(παρμεζανα)- φρυγανιά . Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλο στο ταψί.
Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 10 με 12 λεπτά στη μεσαία σχάρα έως ότου η φρυγανιά να έχει ροδισει  και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο. Πασπαλίζουμε το τυρί που λιωνει(εμενταλ η μοτσαρελα) στη μέση πανω στο στήθος κοτόπουλου,
 Μεταφερετε το ταψί στο πάνω ράφι και ψήστε για άλλα 3-5 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά.
Μεταφέρετε τα στήθη κοτόπουλου σε πιάτα και σερβίρετε με ψητες πατάτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου