Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΣΆΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΏΝ (ΓΙΑ ΜΠΡΙΖΌΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΈ ΠΑΤΆΤΑΣ )

15 λεπτά με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών για μπριζόλες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια  μανιτάρια ,κομμενα σε λεπτές φέτες
100 ml  κρέμα γαλακτος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό μέχρι  να βγαλει το αρωμα του.Ριχνετε στο τηγανι τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ανακατεύετε-τηγανίζουμε μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν ελαφρά και έχουν μειωθουν σε ογκο, - (περίπου 5 λεπτά.)
Προσθέστε την κρεμα γάλακτος και αφήνετε να πάρει βράση, στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.  ή μέχρι η σάλτσα πήξει.και να δεσει. Καρυκευετε με αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Σερβίρετε αμέσως πάνω από τα μαγειρεμένς μπριζόλες. η πουρε πατατας,μπιφτεκι κ.λ.π. Αν όχι, κρατατε στο ψυγειο και  ζεσταινετε όταν  τη χρειάζεστε
Υ.Γ.εαν θελετε οταν εχετε τηγανισει τα μανιταρια ΄΄σβηνετε΄με λιγο λευκο κρασι και αφηνετε να εξατμιστει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου