Κυριακή 18 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //Ριζότο με μύδια και λαχανικά.

Υλικά
1 κιλο φρέσκα μύδια
300 γρ ρυζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πρασινη πιπερια κέρατο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κολοκύθι μέτριο κομμένο καρέ.
Μισή ντομάτα κομμένη καρέ 
Μισό ποτήρι λευκό κρασί.
Αλάτι και πιπέρι
Μισό κ.γ κουρκουμα. 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση.
Καθαρίζουμε τα μύδια, αφαιρούμε το γένι τους και πλένουμε καλά με ένα βουρτσάκι σε τρεχούμενο νερό.
Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά εκτός τη ντομάτα. Σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να γυαλισουν και να μαλακωσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι και το ρυζι και σοτάρουμε μαζί με τα λαχανικα για δύο τρία λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστει το αλκοόλ. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μύδια και τη ντομάτα, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό. Προσθέτουμε το αλατοπιπερο και τον κουρκουμα, λίγο νερό ζεστό, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλωνουμε τη φωτιά. Συμπληρωνουμε κατά διαστήματα νερό πάντα ζεστό αφού ελέγξουμε ότι χρειάζεται, και μαγειρεύουμε περίπου 15 με 20 λεπτά το ρυζι. Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε και το μαιδανο. Σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμενο πιπερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου