Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Μπουγιουρτι

Υλικά (μεζές 6 ατόμων)200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι100 γρ. κασέρι (προτιμότερο πικάντικο – π.χ. Σοχού ή Ξάνθης), τριμμένο2 ντομάτες, σε κυβάκια1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε λεπτές φέτες (με τα σπόρια)ελάχιστο μπούκοβο1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλο-κομμένα (σε γλαστράκια, σε ορισμένα μόνο σούπερ μάρκετ) ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη30 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο.

Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου